ISH HAQI FONDI TAHLILIDA ZAMONAVIY ANALITIK VA RAQAMLI YONDASHUVLARNI JORIY ETISH - Bo‘stonova Nilufar Abdusamatovna; O‘roqov Najmiddin O‘roq o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada ish haqi fondini tahlil qilishda zamonaviy analitik va raqamli yondashuvlarni qo‘llash masalalari ko‘rib chiqilgan. Maqolada ish haqi fondining korxona faoliyatidagi o‘rni va samaradorlikka ta’siri tahlil qilingan, an’anaviy usullar bilan raqamli texnologiyalarning imkoniyatlari solishtirilgan. Maqolada avtomatlashtirilgan boshqaruv tizimlari va bulutli texnologiyalar yordamida ish haqi hisobini real vaqt rejimida yuritish, nazorat qilish va tahlil qilish imkoniyatlari ham ko‘rsatilgan. Maqolada keltirilgan yondashuvlar ish haqi fondini samarali boshqarish, ortiqcha xarajatlarni kamaytirish va xodimlarning motivatsiyasini oshirish imkoniyatlarini ochib beradi.