ISHSIZLIKNI KAMAYTIRISHDA KICHIK BIZNESNING AHAMIYATI - Soipov Xojiakbar (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada kichik biznesni rivojlantirish orqali ishsizlik darajasini kamaytirish masalasi hamda uning iqtisodiyotdagi o‘rni keng yoritiladi. Hozirgi globallashuv jarayonida mehnat bozorida yuzaga kelayotgan o‘zgarishlar, aholi bandligini ta’minlashga bo‘lgan ehtiyojning ortishi va yangi ish o‘rinlarini yaratish zarurati kichik tadbirkorlik faoliyatining ahamiyatini yanada oshirmoqda. Shu sababli kichik biznes iqtisodiy barqarorlikni ta’minlash va ijtimoiy muammolarni yumshatishda muhim vosita sifatida qaraladi.