O‘ZBEKISTON TASHQI SAVDOSIDA LOGISTIKANING ROLI VA EKSPORT HAJMINI OSHIRISHDA TRANSPORT INFRATUZILMASINING AHAMIYATI - Alijonov Avazbek (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada O‘zbekistonning tashqi savdo faoliyatida logistika tizimining tutgan o‘rni hamda eksport hajmini ko‘paytirishda transport infratuzilmasining ahamiyati keng tahlil etilgan. Unda mamlakatda amalga oshirilayotgan iqtisodiy islohotlar doirasida logistika xizmatlarini takomillashtirish, transport yo‘nalishlarini rivojlantirish va zamonaviy infratuzilmani barpo etish masalalari yoritib berilgan. Shuningdek, eksport salohiyatini oshirishda samarali logistika tizimining ta’siri, yuk tashish jarayonlarini optimallashtirish yo‘llari hamda xalqaro transport koridorlaridan foydalanish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan.