LINGUO-CULTURAL ANALYSIS OF TABOO AND EUPHEMISTIC UNITS IN UZBEK AND ENGLISH - Joʻrayeva Madinakhon; Kakharova Shohsanam (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘zbek va ingliz tillaridagi tabu va evfemistik birliklar lingvokulturologik nuqtai nazardan chuqur tahlil qilinadi. Tadqiqotda tabu tushunchasining ijtimoiy-madaniy asoslari, evfemizmlarning kommunikativ- pragmatik funksiyalari hamda ularning til tizimidagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, ikki til o‘rtasidagi o‘xshashlik va farqlar diskursiv va semantik jihatdan izohlanadi.