OILADAGI AJRIM MUAMMOSNI OLDINI OLISHNING DINIY-PSIXOLOGIK OMILLARI - Iroda Ahmedova Shohidebekovna; Tojiddinova Layloxon Shokirjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada oiladagi ajrimlar muammosi, ularning kelib chiqish sabablari hamda ajralishlarning salbiy oqibatlarini oldini olishda diniy-psixologik yondashuvlarning ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, maqolada psixologik omillar, jumladan, emotsional intellekt, ijobiy muloqot ko‘nikmalari, oilaviy konsultatsiya, konfliktologiya va psixoprofilaktika mexanizmlarining oila barqarorligi uchun tutgan o‘rni yoritilgan. Diniy-psixologik integratsiyalashgan yondashuv oilaviy nizolarni bartaraf etishda, er-xotin munosabatlarida mehr-muruvvat, bag‘rikenglik, mas’uliyat va murosa fazilatlarini rivojlantirish orqali ajrimlarning oldini olishda muhim vosita ekanligi asoslab berilgan.