O’ZBEKISTONDA FAOLIYAT YURITAYOTGAN MILLIY VAXALQARO TO’LOV TIZIMLARI. MILLIY TO’LOV TIZIMLARINING XALQARO TO’LOV TIZIMLARI BILAN INTEGRATSIYALASHUV JARAYONI - Xidirov Baxtiyor Bobir o‘g‘li; Allamberganov Jamshid Shuxrat o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O’zbekistonda amalda bo’lgan milliy va xalqaro to’lov tizimlarining institutsional hamda texnologik xususiyatlarini tahlil qiladi. Tadqiqotning maqsadi milliy to’lov infratuzilmasining xalqaro tarmoqlar bilan integratsiyasi jarayonida risklar, xarajatlar va raqobat ta’sirini baholashdir. Metodologiya sifatida normativ-huquqiy tahlil, tizimli yondashuv va taqqosiy tahlil qo’llanadi. Ilmiy yangilik interoperabellik, komplayens va kiberxavfsizlikni bir modelda uyg’unlashtiruvchi integratsiya mezonlarini asoslashdan iborat.