AHOLI VA KORXONA XODIMLARINI FAVQULODDA VAZIYATLARDA O‘QITISH TIZIMINI TAHLILI - Nabiyev Akramjon Botirovich; Odiljonov Otaxon Muzaffar o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya. Ushbu maqolada aholi va korxona xodimlarini favqulodda vaziyatlarga tayyorlash tizimini takomillashtirish masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida mavjud o‘qitish usullari, amaliy mashg‘ulotlar, nazariy kurslar va simulyatsiya mashg‘ulotlarining samaradorligi ko‘rib chiqildi. Maqola favqulodda vaziyatlarda xavfsizlikni taʼminlash, zarur choralarni ko‘rish hamda hayot va mol- mulkni himoya qilishda samarali tizimni shakllantirish yo‘llarini aniqlashga qaratilgan.