QUTQARUV ISHLARIDA ZAMONAVIY TEXNIKA VOSITALARIDAN FOYDALANISH - Nasriddinov Jasurbek Muhammadjon o’g’li; Mamadaliyev Nodiebek Muhammadali o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya: Ushmaqolada favqulodda vaziyatlarda qutqaruv ishlarini samarali tashkil etishda zamonaviy texnika vositalarining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Dronlar, robot texnikalar, issiqlikdan tasvirga olish qurilmalari, GPS kuzatuv tizimlari, sun’iy intellekt asosidagi dasturlar va maxsus qutqaruv mashinalaridan foydalanishning afzalliklari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, O‘zbekistonning FVV tizimida zamonaviy texnikalarning joriy etilishi bo‘yicha amaliy tajribalar yoritiladi.