MENING SOHAMDAGI IZ QOLDIRGAN ALLOMA - Asadulloyeva Madina Bahromzoda; Shodmonova Gulyuz Nuriddinovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada muayyan sohada chuqur iz qoldirgan allomaning hayoti, ilmiy faoliyati va jamiyat rivojiga qo‘shgan hissasi tahlil qilinadi. Unda allomaning ilmiy merosi, kashfiyotlari hamda ularning bugungi kundagi ahamiyati yoritib beriladi. Shuningdek, uning ilm-fan rivojiga qo‘shgan hissasi yosh avlod uchun ibrat maktabi sifatida baholanadi.