THE EFFECTIVENESS OF THE COMMUNICATIVE APPROACH IN TEACHING ENGLISH - Shokirova Sevinch Ravshan qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada ingliz tilini o’qitishda kommunikativ yondashuvning samaradorligi ilmiy-pedagogik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Tadqiqotda kommunikativ yondashuvning nazariy asoslari, uning amaliy qo’llanilishi va ta’lim jarayonidagi natijalari chuqur o’rganilgan. Maqolada an’anaviy grammatik-tarjima usuli bilan kommunikativ yondashuv o’rtasidagi farqlar ko’rsatib berilgan, shuningdek, talabalarning lingvistik kompetensiyasini rivojlantirishdagi ahamiyati ochib berilgan. Empirik tadqiqot natijalari kommunikativ yondashuvning ingliz tilini o’rganuvchilarning og’zaki nutq, eshitib tushunish, o’qish va yozish ko’nikmalarini sezilarli darajada yaxshilashini tasdiqladi. Tadqiqot xulosalari asosida ingliz tili o’qituvchilari uchun ilmiy asoslangan amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.