QISHLOQ XO‘JALIGI MAHSULOTLARINI SAQLASH VA TASHISHDAGI LOGISTIKA MUAMMOLARI - Sattarova Gulnoza Xabibullayevna; Soliyeva Durdona Akmaljon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada O‘zbekistonda qishloq xo‘jaligi mahsulotlarini saqlash va tashish jarayonida yuzaga kelayotgan asosiy logistika muammolari tahlil qilinadi. Tadqiqotda ayniqsa meva-sabzavot mahsulotlarini yetishtirishdan tortib iste’molchigacha yetkazib berish jarayonida yuzaga keladigan yo‘qotishlar, sovutish infratuzilmasining yetarli darajada rivojlanmaganligi hamda transport-logistika tizimidagi kamchiliklar yoritib beriladi. Shuningdek, mavjud muammolarning iqtisodiy oqibatlari ko‘rib chiqilib, ularni bartaraf etish bo‘yicha amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqiladi.