HAMZA HAKIMZODA NIYOZIY DRAMALARIDA IJTIMOIY MUAMMOLARNING BADIIY TALQINI - Usmonbekova E’zoza (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada Hamza Hakimzoda Niyoziy dramalarida aks etgan ijtimoiy muammolar, ularning badiiy ifodasi va dramaturgning jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni tahlil qilinadi. Muallif asarlarida xalqning og‘ir turmushi, jaholat, xotin-qizlar erksizligi kabi muammolarni yoritish orqali ma’rifatparvarlik g‘oyalarini ilgari suradi.