ISLOM MANBALARI VA MAROSIMLARI: IJTIMOIY JIPSLIK VA AXLOQIY TARBIYA OMILI SIFATIDA - Odilova Zuhrakhon (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada Islom dinining asosiy manbalari (Qur’oni Karim va Hadisi shariflar) hamda diniy marosimlarning jamiyat hayotidagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda islomiy qadriyatlarning insonparvarlik, halollik va jamoaviylik kabi fazilatlarni shakllantirishdagi roli yoritilgan. Shuningdek, diniy marosimlarning ijtimoiy birlashuv, ma’naviy poklanish va yoshlar tarbiyasidagi pedagogik jihatlari zamonaviy nuqtayi nazardan ko‘rib chiqiladi. Maqola milliy o‘zlikni anglashda diniy merosning o‘rnini ilmiy asoslab beradi.