DUNYOVIY BILIMLAR VA DINIY E’TIQOD BIRLIGIGA ERISHISHNING AHAMIYATI: KOMIL INSON TARBIYASINING KOGNITIV VA MA’NAVIY ASOSLARI - Odilova Fotimakhon (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada zamonaviy globallashuv sharoitida dunyoviy bilimlar va diniy e’tiqodning o‘zaro mutanosibligi masalasi chuqur tahlil qilinadi. Tadqiqotda shaxs kamolotida aql (ilm) va qalb (e’tiqod) tarbiyasining birligi "komil inson" g‘oyasining asosi ekanligi asoslab berilgan. Shuningdek, maqolada dunyoviy fanlarni o‘rganish jarayonida ma’naviy qadriyatlarning o‘rni, ularning yoshlar tarbiyasidagi ijtimoiy- psixologik ahamiyati hamda mafkuraviy immunitetni shakllantirishdagi roli ko‘rib chiqiladi.