XALQARO YUK TASHUVLARINI RIVOJLANTIRISHDA IQTISODIY INTEGRATSIYANING AHAMIYATI - Yoqubov Najmiddin Panji o'g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Maqolada xalqaro yuk tashuvlarini rivojlantirishda iqtisodiy integratsiya jarayonlarining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Xalqaro savdo va logistikaning zamonaviy yo‘nalishlari, mamlakatlar o‘rtasida iqtisodiy va transport aloqalarining mustahkamlanishida integratsiyaning strategik roli yoritiladi. Hududiy va global integratsion tashkilotlar faoliyatining xalqaro yuk tashuvlariga bo‘lgan ta’siri, ular orqali yuzaga kelayotgan imkoniyatlar, inshootlar va to‘siqlar tizimli ochib beriladi. Maqolada O‘zbekistonning iqtisodiy integratsiyada tutgan o‘rni, mintaqaviy logistika infratuzilmasini takomillashtirish va yuk tashuvlar tizimini tubdan isloh qilish imkoniyatlari keng ko‘lamda tahlil qilinadi hamda ilmiy xulosa va takliflar bayon etiladi.