AYOLLAR VA O’SMIRLAR MEHNATINI HIMOYALASH VA ULARGA BELGILANGAN IMTIYOZLAR - Nabiyev Akramjon Botirovich; Azimov Azamat Akmaljon ogli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ayollar va o‘smirlar mehnatini huquqiy himoya qilish, shuningdek, ularga qonuniy ravishda belgilangan imtiyoz va kafolatlar tizimli ravishda o‘rganilgan. Mehnat munosabatlarining muhim subyektlaridan biri bo‘lgan ayollar va o‘smirlarning ishga qabul qilinishi, ish sharoitlari, mehnat soatlari, og‘ir va zararli mehnat turlaridan himoya qilinishi bilan bog‘liq masalalar chuqur tahlil qilingan. Xususan, Mehnat kodeksida belgilangan normalar, O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasi, “Ayollar va erkaklar teng huquqliligi to‘g‘risida”gi qonun hamda xalqaro huquqiy hujjatlar, jumladan, Xalqaro mehnat tashkilotining (XMT) konvensiyalari asosida huquqiy asoslar o‘rganilgan.