FAZA ROTORLI ASINXRON GENERATORNING NAZARIY MODELI VA MATEMATIK TAHLILI - Sunnatov Samir Zafar o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada faza rotorli asinxron generator asosida mikro gidroelektr stansiyalarning (mikro GES) ish rejimlari va generator parametrlarini aniqlash masalalari ko‘rib chiqilgan. Konchilik korxonalari va sanoat obyektlarida mavjud elektr iste’molchilarining yuklama xususiyatlari tahlil qilinib, mikro GES qurilmalarida asinxron generatorlardan foydalanishning afzalliklari asoslab berilgan. O‘tkazilgan nazariy tahlil natijasida faza rotorli asinxron generator mikro GES sharoitida keng tezlik diapazonida barqaror ishlashi, yuklama o‘zgarishlariga moslashishi va elektr energiya sifatini ta’minlashi mumkinligi aniqlangan.