BOLALARDAGI TORTINCHOQLIKNING KELIB CHIQISHIGA SABAB BOʻLUVCHI PSIXOLOGIK OMILLAR - Abdilova Dilshod Normuradovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur mavzuda bolalarda tortinchoqlik (uyatchanlik)ning paydo bo‘lishiga olib keluvchi psixologik omillar, uning shaxs rivojiga ta’siri hamda oldini olish yo‘llari yoritiladi. Tortinchoqlik ko‘pincha o‘ziga ishonchsizlik, emotsional noaniqlik va ijtimoiy tajribaning yetishmasligi bilan bog‘liq bo‘ladi. Maqolada ushbu holatni bartaraf etishda oila, maktab va psixologik yondashuvlarning ahamiyati tahlil qilinadi.