OʻQUVCHILARDAGI STRESSLI VAZIYATLAR HAMDA AGRESSIVLIK HOLATLARNI YUZAGA KELISHI VA BARTARAF ETISHNING PSIXOLOGIK MASALALARI - Kirgizova Raxilya Isakjanovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur mavzuda o‘quvchilarda agressiv xulq-atvorning yuzaga kelish sabablari, uning psixologik asoslari hamda bartaraf etish yo‘llari yoritiladi. Agressivlik o‘quvchining emotsional holati, ijtimoiy muhit va tarbiya bilan chambarchas bog‘liq bo‘lib, u o‘quv jarayoni va shaxs rivojiga salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada profilaktika va psixologik yondashuvlar tahlil qilinadi.