OʻQUVCHILAR O’RTASIDA DEVIANT XULQ-ATVORNI OLDINI OLISH - Sharopova Lolaxon Erkinjonovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur mavzuda o‘quvchilar o‘rtasida deviant xulq-atvorning kelib chiqish sabablari, uning psixologik asoslari hamda oldini olish yo‘llari yoritiladi. Deviant xulq-atvor jamiyat me’yorlariga zid bo‘lgan harakatlar majmui bo‘lib, o‘quvchining shaxsiy rivojiga va ijtimoiylashuviga salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada profilaktika, tarbiya va psixologik yondashuvlarning ahamiyati tahlil qilinadi.