MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA KATTA VA TAYYORLOV GURUHLARIDA GEOMETRIK SHAKLLAR HAQIDAGI TASAVVURLARNI SHAKLLANTIRISH - E.M.Mardonov; Turobova Gulmira O’ktamqizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu ishda maktabgacha ta’lim tashkilotlarida katta va tayyorlov guruhlarida tarbiyalanuvchilarda geometrik shakllar haqidagi tasavvurlarni shakllantirish masalalari yoritilgan. Bolalarni asosiy geometrik shakllar, ularning xossalari va belgilari bilan tanishtirishning ahamiyati ochib beriladi. Shuningdek, maktabgacha yoshdagi bolalarda mantiqiy fikrlash, fazoviy tasavvur va boshlang‘ich matematik bilimlarni rivojlantirishga xizmat qiluvchi samarali metod va usullar tahlil qilinadi. Mazkur material maktabgacha ta’lim tarbiyachilari va mutaxassislari uchun amaliy ahamiyatga ega.