STEAM YONDASHUVI ASOSIDA BOLALARGA GEOMETRIK SHAKLLARNI O‘RGATISH - Turobova Gulmira O’ktam qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada STEAM yondashuvi asosida bolalarga geometrik shakllarni o‘rgatishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Ta’lim jarayonida fan, texnologiya, muhandislik, san’at va matematika elementlarini uyg‘unlashtirish orqali bolalarning mantiqiy fikrlashi, ijodkorligi hamda fazoviy tasavvurlarini rivojlantirish imkoniyatlari tahlil qilingan. STEAM yondashuvi orqali geometrik shakllarni o‘rganishning samaradorligi va uning zamonaviy ta’limdagi ahamiyati asoslab berilgan.