KIMYO MUHANDISLIGI SOHASIDA SI(AI) IMKONYATLARI VA ISTIQBOLLARI - Raxmatov Sunnatillo Baxtiyor o‘g‘li,; Abdusamadov Ziyovuddin G‘ayrat o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu tezisda zamonaviy texnika, xususan, kimyo va elektrokimyo sohalarida sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining tutgan o‘rni va istiqbollari tahlil qilingan. Sanoat 4.0 konsepsiyasi doirasida “aqlli” zavodlar, bashoratli texnik xizmat ko‘rsatish va mahsulot dizaynini optimallashtirish masalalari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, elektrokimyoviy jarayonlarda batareyalarning xizmat muddatini uzaytirish, yangi elektrolitlar sintezi va korroziyaga qarshi kurashda SI algoritmlarining samaradorligi asoslab berilgan. Maqola kiber-kimyo va avtonom laboratoriyalarning shakllanishi muhandislik sohasidagi inson omili bilan uyg‘unligini yoritib beradi