OAVNING IQTISODIY MODELI: REKLAMA, AUDITORIYA, KONTENT BOZORI - Sadoqat Maxsumova; Qarshiyev Alibek Yashnar o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anonatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekiston ommaviy axborot vositalarining iqtisodiy modeli, uning asosiy tarkibiy qismlari hamda media tijoriylashuvi jarayonlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda reklama daromadlari, auditoriya qamrovi va kontent bozori OAVning iqtisodiy barqarorligini ta’minlovchi muhim omillar sifatida yoritilgan. Shuningdek, mustaqillikdan keyingi davrda xususiy media subyektlarining kengayishi, ularning media bozoridagi raqobat muhiti, jurnalistika sifati va demokratik jarayonlardagi o‘rni tahlil etilgan. Maqolada internet nashrlarining zamonaviy media maydonidagi tijoriy ahamiyati, interaktiv xizmatlar va raqamli platformalar orqali auditoriyani jalb qilish usullari ham ko‘rib chiqiladi.