O‘SMIRLARDA IJTIMOIY MOSLASHUVNING O‘ZIGA XOS PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Mamajonova Ra’no Abdusamatovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada o‘smirlik davrida ijtimoiy moslashuv jarayonining psixologik jihatlari tahlil qilinadi. O‘smirlarning shaxs sifatida shakllanishida ijtimoiy muhit, tengdoshlar ta’siri, oilaviy tarbiya va ichki psixologik omillarning roli yoritiladi. Shuningdek, moslashuv jarayonida yuzaga keladigan muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rib chiqiladi.