XALQARO LOGISTIKADA GEOSIYOSIY OMILLARNING TA’SIRI - Ahmedov Rahmonjon Mamadjonovich; Soliyeva Durdona Akmaljon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada xalqaro logistika tizimiga ta’sir ko‘rsatuvchi asosiy geosiyosiy omillar tahlil qilinadi. Tadqiqotda global savdo yo‘nalishlari, siyosiy nizolar, iqtisodiy sanksiyalar, transport koridorlari, bojxona siyosati hamda xalqaro xavfsizlik muammolarining logistika jarayonlariga ta’siri yoritib beriladi. Shuningdek, geosiyosiy beqarorlik natijasida yuzaga keladigan transport xarajatlari oshishi, yetkazib berish muddatlarining uzayishi va ta’minot zanjiridagi uzilishlarning iqtisodiy oqibatlari ko‘rib chiqiladi. Mazkur muammolarni kamaytirish bo‘yicha amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqiladi.