ISHLAB CHIQARISHDA MIKRO IQLIM SHAROITLARI AHAMIYATI - Nabiyev Akramjon Botirjonovich; Sadullayev Mirtemir Shavkat o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ishlab chiqarish jarayonida mikroiqlim sharoitlarining ahamiyati tahlil qilinadi. Mikro iqlimning asosiy omillari – harorat, namlik, havo tezligi va bosim – ishchilarning samaradorligi, mahsulot sifati hamda texnologik jarayonlarning barqarorligiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Optimal mikroiqlim sharoitlari inson salomatligini saqlash, ishlab chiqarish samaradorligini oshirish va energiya tejamkorligini ta’minlashga yordam beradi. Shuningdek, maqolada mikroiqlimni boshqarish usullari, jumladan, ventilyatsiya tizimlari, maxsus himoya vositalari va muvofiq texnologik yechimlar muhokama qilinadi.