XALQARO LOGISTIKA MENEJMENTI VA STRATEGIK REJALASHTIRISH - Sattarova Gulnoza Xabibullayevna; Ergashaliyev Nuriddin Umidjon o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada xalqaro logistika menejmentining nazariy asoslari va amaliy jihatlari batafsil yoritilgan bo‘lib, uning global iqtisodiyotdagi o‘rni, ahamiyati va rivojlanish tendensiyalari keng tahlil qilingan. Shuningdek, strategik rejalashtirishning logistika tizimidagi roli, ta’minot zanjiri boshqaruvi, transport tizimlari va infratuzilmaning ahamiyati chuqur o‘rganilgan. Maqolada zamonaviy raqamli texnologiyalar, innovatsiyalar va “yashil logistika” konsepsiyasining ahamiyati ham keng yoritilib, xalqaro logistika tizimida uchraydigan muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot natijalari asosida logistika tizimini takomillashtirishga qaratilgan ilmiy va amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.