KUTUBXONA VA MUZEY – TA’LIM, TARBIYA VA AXBOROT MAKONI SIFATIDA IJTIMOIY-FALSAFIY TAHLIL - Obidjonova Shahzoda Nurilloyeva (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada kutubxona va muzeylarning zamonaviy jamiyatdagi o‘rni, ularning ta’lim va tarbiya tizimidagi ahamiyati hamda axborot makoni sifatidagi funksiyalari chuqur ijtimoiy-falsafiy tahlil qilinadi. Shuningdek, globallashuv sharoitida ushbu muassasalarning transformatsiyasi, yoshlar ongiga ta’siri, ularning ma’naviy-axloqiy rivojlanishdagi o‘rni hamda zamonaviy muammolari keng yoritiladi.