QON VA SIYRAK TOLALI BIRIKTIRUVCHI TOʻQIMA TUZILISHINI OʻRGANISH - Rahmatova Irodaxon Rahmiddin qizi; Kamolova Zulayho Abdurahimov; Usmonov Dilmurod Dolimovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada qon va siyrak tolali biriktiruvchi to‘qimaning tuzilishi, uning tarkibiy qismlari, hujayralari hamda to‘qimaning organizmdagi umumiy biologik roli atroflicha o‘rganiladi. Biriktiruvchi to‘qimalarning differensial tuzilish xususiyatlari, ularning fiziologik vazifalari, hayot faoliyatida tutgan o‘rni va ahamiyati keng ko‘lamli tahlil qilinadi. Qon va siyrak tolali biriktiruvchi to‘qimalarning bir-biridan farqlanuvchi jihatlari, ularning organizmda to‘liq ishlashiga ta’sir qiluvchi omillar chuqur yoritiladi. Maqola so‘ngida qisqacha xulosa va takliflar keltiriladi.