MUSKUL TOʻQIMASI TUZILISHINI OʻRGANISH - Kurbonova Zarnigor Saparboy kizi; Kamolova Zulayho Abdurahimov; Usmonov Dilmurod Dolimovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada muskul to‘qimasi tuzilishi, uning molekulyar, hujayraviy va to‘qima darajasidagi xususiyatlari, muskul hujayralari yoki tolalarining morfologiyasi, turli muskul to‘qimalarining farqlari va ularning organizmdagi ahamiyati keng o‘rganiladi. Maqolada muskul to‘qimalari turlari, ularning asosiy tarkibiy qismlari, tuzilish va funksional farqlari, fiziologik roli atroflicha tahlil qilinadi. Muskul to‘qimalari regeneratsiyasi, o‘sish, rivojlanish jarayonlari va patologik holatlar yuzaga kelgandagi o‘zgarishlar ham yoritilgan. Maqola oxirida qisqacha xuloa va foydali adabiyotlar keltiriladi.