TOGʻAY TOʻQIMASI TUZILISHINI OʻRGANISH - Mahmudjonova Gulshoda Muhammadjon qizi; Kamolova Zulayho Abdurahimov; Usmonov Dilmurod Dolimovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada tog‘ay to‘qimasi tuzilishi, uning morfologik, hujayraviy, kimyoviy va biyokimyoviy xususiyatlari, tog‘ay to‘qimasining asosiy turlari va organizmdagi ahamiyati keng va batafsil yoritiladi. Tog‘ay to‘qimasi tarkibi, tarkibiy hujayralari, oraliq moddalar, kollagen tolalar, proteoglikanlarning joylashuvi va to‘qimaning o‘ziga xos fiziologik fazilatlari chuqur o‘rganiladi. Turli tog‘ay turlari va ularning o‘z vazifalarini bajarishdagi farqlari tafsiflanadi. Tog‘ay to‘qimasining rivojlanishi, qayta tiklanishi va uning patologiyasi masalalari ilmiy hamda amaliy jihatdan ko‘rib chiqiladi. Maqola oxirida muhim xulosalar va ishonchli adabiyotlar ro‘yxati keltirilgan.