“BAXTSIZ KUYOV” PYESASI TAHLILI - Otaxonova O’g’iloy Najmiddin qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada “Baxtsiz kuyov” asari asosida jamiyatdagi to‘y marosimlaridagi isrofgarchilik, ortiqcha urf-odatlar va ularning inson taqdiriga salbiy ta’siri tahlil qilinadi. Muallif Abdulla Qodiriy tomonidan yaratilgan qahramonlar misolida kambag‘allik, ijtimoiy bosim va noto‘g‘ri qarorlarning fojeali oqibatlari yoritib beriladi. Asarda ilgari surilgan g‘oyalar bugungi kun uchun ham dolzarb ekani asoslab beriladi.