ABDULLA QODIRIYNING “BAXTSIZ KUYOV” ASARIDA IJTIMOIY MUAMMOLAR TALQINI - Shabunaliyeva Himoyatxon Oʻtkirbek qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada Abdulla Qodiriyning “Baxtsiz kuyov” pyesasi badiiy-estetik hamda g‘oyaviy jihatdan atroflicha tahlil qilinadi. Asarda aks etgan ijtimoiy muammolar, xususan, majburiy nikoh, patriarxal munosabatlar va shaxs erkinligi masalalari ochib beriladi. Muallifning realistik tasvir usuli, obrazlar tizimi, konflikt qurilishi hamda dramaturgik mahorati ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, asarning jadid adabiyoti kontekstidagi o‘rni ham aniqlanadi.