ILK MUSTAMLAKACHILIK DAVRIDA IJTIMOIY O‘ZGARISHLAR VA KOMIL XORAZMIY QARASHLARINING AHAMIYATI - Vasijonova Surayyoxon Muqumjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotasiya: Ushbu maqolada ilk mustamlakachilik davrida O‘rta Osiyoda yuz bergan ijtimoiy-madaniy o‘zgarishlar hamda milliy uyg‘onish adabiyotining shakllanish jarayoni yoritiladi. Shuningdek, Komil Xorazmiy ijodi va uning ma’rifatparvarlik g‘oyalari tahlil qilinadi. Maqolada shoirning yangi tafakkur shakllanishidagi o‘rni, uning asarlaridagi g‘oyaviy yangiliklar va adabiy merosining ahamiyati ochib beriladi.