BACHADON ATONIYASI TUFAYLI MASSIV AKUSHERLIK QON KETISHIDA XIRURGIK GEMOSTAZNI TAKOMILLASHTIRISH - Xudoyquliyeva Onaxon Yunus qizi; Matyaqubov Bunyod Baxromovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Gemorragik shok, disseminirlangan tomir ichi qon ivishi va poliorgan yetishmovchiligi bilan kechadigan massiv akusherlik qon ketishi- shoshilinch intensiv terapiya talab qiluvchi va ko’pincha ayollar o’limi(1:30) bilan tugovchi og’ir holatdir. Shu sababli massiv akusherlik qon ketishining xirurgik davolash texnikasini optimallashtirib, ayollar reproduktiv organini saqlab qolish hamda onalar o‘limini oldini olish soha mutaxassislari oldida turgan dolzarb muammolaridan biri hisoblanadi.