“ABDULHAMID CHO’LPON HIKOYALARI TAHLILI: BADIIYLIK VA IJTIMOIY-ESTETIK QARASHLAR - Ahmadaliyeva Rayhona (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Cho‘lpon hikoyalarining badiiy xususiyatlari, ularning g‘oyaviy yo‘nalishi hamda yozuvchining inson ruhiyati va jamiyat muammolarini aks ettirishdagi mahorati ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Adib ijodida realizm, psixologizm va milliy ruh uyg‘unligi asosiy tadqiq obyekti sifatida ko‘rib chiqiladi.