“BAHORNI SOG‘INDIM…” SHE’RIDA BADIIY-FALSAFIY G‘OYALAR TALQINI - Islomova Gulshoda Muhiddin qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Abdulhamid Cho‘lponning “Bahorni sog‘indim” she’ri badiiy va falsafiy jihatdan tahlil qilinadi. Asarda bahor va qish obrazlari orqali inson ruhiyati, umid, erkinlik va hayotning abadiy yangilanish g‘oyasi yoritib berilgan. She’rda ramziy obrazlar, poetik vositalar hamda shoirning estetik qarashlari ilmiy asosda ochib beriladi.