MUQIMIY IJODI VA MILLIY UYGʻONISH DAVRI ADABIYOTI - Mamajonova Mohiraxon Abduxalil qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada XIX asr oxiri – XX asr boshlarida yuzaga kelgan milliy uygʻonish jarayonining adabiy mohiyati hamda Muqimiy ijodining ushbu davr bilan uzviy aloqasi ilmiy asosda yoritiladi. Shoir asarlarida aks etgan ijtimoiy tanqid, realizm, xalqchillik va maʼrifiy qarashlar milliy tafakkur evolyutsiyasi nuqtayi nazaridan tahlil qilinadi.