DDoS HUJUMLARI VA ULARDAN HIMOYALANISH USULLARI - Ibragimov Sh.M; Imomova M.J (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada DDoS (Distributed Denial of Service) hujumlarining zamonaviy axborot tizimlariga ta’siri va ularning ishlash prinsiplari tahlil qilindi. DDoS hujumlarining asosiy turlari, jumladan, volumetrik, protokol va ilova darajasidagi hujumlar o‘rganildi hamda ularning tarmoq infratuzilmasiga yetkazadigan zarari yoritildi. Shuningdek, bunday hujumlardan himoyalanishning samarali usullari, jumladan trafikni filtrlash, yuklamani taqsimlash, IDS/IPS tizimlari va bulutli himoya texnologiyalari ko‘rib chiqildi. Yuqoridagi yondashuvlar zamonaviy kiberxavfsizlikni ta’minlashda muhim ahamiyat kasb etadi.