HOZIRGI O’ZBEK ADABIY TILI - Boltayeva Shahnoza Eshpoʻlat qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada zamonaviy o‘zbek adabiy tilining rivojlanish bosqichlari, uning leksik-grammatik tuzilishi hamda jahon miqyosidagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, standartlashtirish jarayonlari va imlo islohotlarining adabiy me’yorlarga ta’siri ko‘rib chiqiladi.