BOLA SHAXSINING RIVOJLANISHIDA TASHQI MUHIT TA’SIRI - Boltayeva Shahnoza Eshpoʻlat qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotasiya Ushbu maqolada bola shaxsining rivojlanishida tashqi muhitning roli tahlil qilinadi. Unda oila, maktab, tengdoshlar, jamiyat va ommaviy axborot vositalarining bolaning axloqiy, intellektual va hissiy shakllanishiga ta’siri tasvirlangan. Bundan tashqari, qo’llab-quvvatlovchi muhit orqali har tomonlama rivojlangan shaxsni rivojlantirish imkoniyatlari keltirilgan. Tadqiqotda ta’limda tashqi omillarni hisobga olish muhimligi ta’kidlangan.