MAKTABGACHA TA’LIMDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR: MUAMMOLAR VA SAMARALI YECHIMLAR - B.Abdulakimova (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tizimida raqamli texnologiyalarning o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Raqamlashtirish jarayonida yuzaga kelayotgan muammolar, jumladan, texnik imkoniyatlarning cheklanganligi, pedagoglarning tayyorgarlik darajasi, bolalar salomatligiga ta’siri va kontent sifati kabi omillar keng yoritilgan. Tadqiqotda ushbu muammolarni bartaraf etish bo‘yicha amaliy takliflar ishlab chiqilgan. Xususan, raqamli infratuzilmani rivojlantirish, pedagoglarni malaka oshirish, ota-onalarni jarayonga jalb qilish hamda gibrid ta’lim modelini joriy etish muhim yo‘nalishlar sifatida ko‘rsatib o‘tilgan. Shuningdek, xalqaro tajriba asosida samarali ta’lim tizimlari tahlil qilinib, ularni milliy sharoitga moslashtirish yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari raqamli texnologiyalarni to‘g‘ri qo‘llash ta’lim sifatini oshirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi.