HAMZA HAKIMZODA NIYOZIY MEROSINING O‘RGANILISHI: MAFKURAVIY TAZYIQDAN MILLIY MA’NAVIYAT SARGASHTASIGACHA - Nabijonova Diyoraxon (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek adabiyoti va dramaturgiyasining yirik vakili Hamza Hakimzoda Niyoziy hayoti va ijodining mustaqillikdan oldingi hamda mustaqillik davridagi o‘rganilish tamoyillari qiyosiy tahlil qilinadi. Muallifning "inqilob kuychisi" sifatidagi sovetcha talqini va milliy istiqlol g‘oyalari kontekstidagi yangicha qarashlar faktlar asosida yoritilgan.