KAMBAG‘ALLIKNI KAMAYTIRISH VA AHOLI TURMUSH FAROVONLIGINI OSHIRISHNING ILMIY-AMALIY ASOSLARI - I. Ergashev (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annatasiya: Mazkur tezisda O‘zbekistonda kambag‘allikni qisqartirish va aholi turmush darajasini oshirishga qaratilgan davlat siyosati, strategik dasturlar va ilmiy yondashuvlar tahlil qilinadi. Tadqiqotda “O‘zbekiston – 2030” strategiyasi doirasida amalga oshirilayotgan islohotlar, “Yangi O‘zbekiston modeli”ning mazmuni, kichik tadbirkorlikning o‘rni hamda ijtimoiy himoyaning manzilli tizimi (Daftarlar metodologiyasi) statistik ma’lumotlar asosida yoritilgan. Shuningdek, kambag‘allikni o‘lchashning zamonaviy mezonlari va aholi farovonligini ta’minlashdagi innovatsion mexanizmlar ko‘rib chiqiladi.