TRAKTOR TRANSMISSIYASI - Sunnatov Ixtiyor Xikmatovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Traktor transmissiyasi qishloq xo’jaligi texnikasining samaradorligi va ish unumdorligini belgilovchi asosiy tizimlardan biridir. U dvigateldan olinadigan quvvatni harakatlantiruvchi g’ildiraklarga optimal tarzda uzatishni ta’minlaydi, bu esa turli ish sharoitlarida tortish kuchini boshqarish imkonini beradi. Ushbu maqolada traktor transmissiyalarining zamonaviy turlari, ularning konstruktiv xususiyatlari, afzalliklari va kamchiliklari tahlil qilinadi. Shuningdek, tizimning ishonchliligi va resursini oshirishga qaratilgan innovatsion yechimlar hamda kelajakdagi rivojlanish tendensiyalari ko’rib chiqiladi.