5-SINF ADABIYOT DARSLARIDA MADANIY-TARIXIY KONTEKSTNI TUSHUNTIRISHNING INNOVATSION TEXNOLOGIYALARI: AMALIY- TAHLILIY YONDASHUV (EZOP, I. KRILOV VA M. XUDOYQULOV MASALLARI MISOLIDA) - Xasanova Zulfiraxon (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada 5-sinf adabiyot darslarida masal janri misolida o‘quvchilarning madaniy-tarixiy tafakkurini rivojlantirishning innovatsion texnologiyalari yoritilgan. Ezop, I. Krilov va M. Xudoyqulov ijodi qiyosiy tahlil qilinib, "Vaqt parallellari" va "Kontekstual dekodlash" kabi metodlarning samaradorligi amaliy tajriba natijalari orqali isbotlangan.