NARX ELASTIKLIGI VA UNING RIVOJLANAYOTGAN DAVLATLAR IQTISODIYOTIDAGI O‘RNI - Sa'dullayeva Sabohat (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Narx elastikligi iqtisodiy tahlilning asosiy tushunchalaridan biri bo‘lib, tovar va xizmatlarga bo‘lgan talab yoki taklifning narx o‘zgarishiga nisbatan sezgirligini o‘lchaydi. Rivojlanayotgan davlatlar iqtisodiyotida ushbu ko‘rsatkichning ahamiyati ayniqsa yuqori, chunki u resurslarni samarali taqsimlash, inflyatsiyani boshqarish va iqtisodiy siyosatni shakllantirishda muhim rol o‘ynaydi. Ushbu maqola narx elastikligining nazariy asoslarini ko‘rib chiqadi va uning rivojlanayotgan mamlakatlardagi iqtisodiy barqarorlikka, iste’molchilar xulq-atvoriga va ishlab chiqarish qarorlariga ta’sirini tahlil qiladi.