DEKORATIV-AMALIY SAN’AT VA XALQ AMALIY SAN’ATI TUSHUNCHALARINING ILMIY-NAZARIY TALQINI - Akbaraliyev Bunyodjon; Kаyumоv Еrkin Kаzаkbаyеvich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: mazkur maqolada dekorativ-amaliy san’at, xalq amaliy san’ati va badiiy hunarmandchilik tushunchalarining mazmun-mohiyati ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Unda ushbu yo‘nalishlarning o‘zaro bog‘liqligi, farqli jihatlari, tarixiy shakllanishi, ta’lim jarayonidagi ahamiyati hamda zamonaviy badiiy-pedagogik tadqiqotlardagi talqinlari yoritiladi. Shuningdek, dekorativ-amaliy san’atni xalq san’atining oddiy davomi yoki faqat bezak vositasi sifatida emas, balki mustaqil estetik, madaniy va pedagogik hodisa sifatida o‘rganish zarurligi asoslanadi.