HAYKALTAROSHLIK VA ME’MORCHILIKNING TARIXIY HAMDA BADIIY-ESTETIK BOG‘LIQLIGI - Tursunboyev Lochinbek; Kаyumоv Еrkin Kаzаkbаyеvich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: mazkur maqolada haykaltaroshlik va me’morchilik san’atining tarixiy shakllanishi, ularning umumiy estetik ildizlari hamda o‘zaro badiiy bog‘liqligi tahlil qilinadi. Unda monumental shakl, plastik obraz, makon va hajm tushunchalarining san’at taraqqiyotidagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, haykaltaroshlik va me’morchilik uyg‘unligini badiiy ta’lim jarayonida o‘rganishning nazariy va amaliy ahamiyati asoslab beriladi.